"KADIRGA" Dün Gümüşhane’nindi bugün ve yarında Gümüşhane’nin..


21.05.2021 16:51:00     1515
"KADIRGA" Dün Gümüşhane’nindi bugün ve yarında Gümüşhane’nin..

Dün Gümüşhane’nindi bu günde Gümüşhane’nin yarında Gümüşhane’nin olacak.

Benim demekle olmuyor.

Maçka Belediye Başkanının sosyal medyadan ve Maçka Belediyesinin sitesinde,

“yaptığımız müracaatla bakanlıktan gelen heyete bilgi verdik. Kadırga Trabzonun” diye bir paylaşımda bulundu.

Sayın Başkan algı yaratmaya çalışıyor. Sanırım seçmenine şirin görünmeye çalışıyor. Açıklamalarını çok talihsizlik olarak buluyorum.

Gümüşhane sınırlarında 430 yaylası ile Doğu Karadeniz Bölgesinde en fazla yaylaya sahip olan ve bu yaylalarda Gümüşhane’lisi Trabzon’lusu ve Giresun’lusu ile kardeşlik hukuku içinde yaşayan halkımızı Maçka Belediye Başkanı Koray Koçan’nın paylaşımları rahatsızlık vermiştir.

Belediye Başkanı Koçhan’ın binlerceyıldır etle tırnak gibi yaşayan iki kenti birbirine düşürmek için yaptığı paylaşımı bir kez daha kınıyorum.

Tarihten gelen mülkiyet hakkımızı almak isteyenlere 1981 yılında Cumhur Başkanı Kararnamesi ile nokta konmuştu. Yaşadığımız bir kaç yıl içersinde kadırga sınırını tartışmaya açma çabaları sonuç vermemiştir. Kadimden beridir Kadırga bizimdir. Bu sınırımızı değiştirmrye Maçka Belediye Başkanının gücü yetmez.

Bu aşamaya nerden geldik;

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Tarafından ihalesi yapılarak Aselsan firması tarafından ihalesi alınan MAKS (Mekansal Adres Kayıt Sistemi) çalışmaları her yerde olduğu gibi bizde de kadastro sınırına göre yapılmış, çalışma

2020 yılının 3. ayında belediyemize teslim edilmiştir.

Tabela çalışmaları sırasında numarataj sınırımız kaydırıldığı tespit edilmiş bize yazılan numaratajlar tamemen silinerek Trabzon Maçka ilçesi Üçgedik mahallesine aktarıldığı 2020 yılının ağustos ayında tespit edilmiştir. Bunu fark ettiğimiz zaman bir üst yazıyla Kürtün Kaymakamlığı, Gümüşhane Valiliği, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Ankara ve Aselsan firmasına bildirimde bulunarak gerekli düzeltmenin yapılması istenmiştir.

Yazımıza istinaden Bakanlıktan görevli merkez valilerimiz ve temsilcileri,Trabzon ve Gümüşhane İl İdare kurulları ve Kadastro teknik personelleri ile alanda hazır bulunduk.

İlçe kaymakamımız sayın Mustafa AYVAT, Kürtün Belediye Başkanı sayın Enver ŞEN, AK parti ilçe başkanımız sayın Yücel YUSUFOĞLU, kurum temsilcilerimiz, meclis üyelerimiz,muhtarlarız ve halkımız da hazır bulundu.

Merkez valilerimizce 1981 yılında verilen kararnamede ki sınır kayıtlarını sayılaştırmak ve yerinde görmek için Trabzon ve Gümüşhane Kadastro personellerinin hazırlamış olduğu haritayıda inceleyerek kararnamede ki sınır kayıtlarının aynen muhafaza edildiği, hiç bir şekilde sınır değişikliği olmadığı karanına varılmış olup ve tutanak altına alınmıştır.

Kadırga Gümüşhanenindir. Gümüşhanenin kalacaktır.

İletişim

  • Özkürtün Mahallesi Belediye Sokak
    Kürtün/Gümüşhane
  • (456) 721 51 87
  • (456) 721 51 87
  • bilgi@ozkurtun.bel.tr
Yakup TURGUT
Özkürtün Belediye Başkanı